Трайчо Трайков в Стара Загора: ГЕРБ и БСП се представят за опоненти, но всички виждаме, че работят заедно

Имам чувството, че ще се избира между Цветанов и Нинова, а не между Цачева и Радев, коментира Трайков в Стара Загора.

В момента сме стигнали до преломен момент за това, кой ще победи г-жа Цачева. Дали ще я победи миналото или бъдещето. Надявам се да я победи бъдещето, в лицето на единствената дясна кандидатура, каза кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков. Той и кандидатът за вицепрезидент ген. Съби Събев посетиха Стара Загора, заедно с председателя на Предизборния щаб Найден Зеленогорски и депутатите от Блока Димитър Делчев, Димитър Танев и Никола Хаджийски.

„ГЕРБ пропуснаха шанса да подкрепят единствената дясна кандидатпрезидентска двойка в тази надпревара. Можеха да проявят държавническа мъдрост, но избраха себе си. Нещо повече – внушението, че има битка между ГЕРБ и БСП е фалшиво. Двете партии взаимно искат да се представят като алтернатива една на друга, но всички виждаме, че работят заедно“, подчерта Трайчо Трайков.

По думите му няма нищо чудно, че ГЕРБ и БСП вървят към сътрудничество. „Искам да поздравя Цецка Цачева за подкрепата от страна на червения кмет на Свищов. Искам да я поздравя и за подкрепата на Румен Овчаров и Петър Димитров, които продължават да представляват държавата в две от ключовите предприятия в енергетиката. Едни и същи хора ли стоят зад властта и зад БСП“, попита Трайков.

Имам чувството, че нашите опоненти са тръгнали като на война. На техните митинги дори не си личи кои са кандидатите-дали генерал Радев или Корнелия Нинова, дали Цецка Цачева или Цветан Цветанов, допълни още той.

Трайков бе категоричен, че иска да види България не на статуквото, а България на справедливите закони и тук е ролята на президента с възможността за налагане на вето. „Ще работя да имаме справедливи закони, които важат за всички, включително и за институциите, които се грижат за прилагането им. Спазване на правата на всеки човек – това е работата на съдебната власт и системата на правосъдието. Това е най-важният проблем пред нас. Трябва да настояваме за радикална съдебна реформа и за реформа на прокуратурата“, подчерта още Трайчо Трайков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Синьо © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme