Трайчо размаза Калфин на дебата

traicho-debat_btv

Трайчо Трайков се обръща към Ивайло Калфин с въпроса: “Кажете Крим част от Украйна ли е или не е?”.
“А Косово? Това независима държава ли е?”, отговаря с контравъпрос Калфин.
Господин Калфин е двойкаджия по родна история, това е известно. Но се оказва и невежа, фатално невеж по МЕЖДУНАРОДНО ПРАВО!
Няколко съществени разлики между Крим и Косово ( в помощ на пишман кандидат-президенти, нагли демагози и на пишман журналисти, които не могат да поставят на мястото му един нагъл тип.
1. Когато Русия нахлу в Крим (без да обяви война, тоест, извършвайки престъпление срещу мира) имаше ли по това в Крим насилствени депортации, изхвърляне на кримчани от домовете им под дулата на въоръжени типове, имаше ли избивани хора? С какво основание Русия (без да е обявила война и то), нахлу в съседна ней суверенна държава?
С “основанието” на Хитлеровия аншлус на Австрия и пр. ?
2. Когато САЩ и няколко държави ( а не една-единствена държава, както в случая с Путинова Русия, Хитлерова Германия и Сталинова Русия) започнаха бомбардировките в Югославия имаше ли дълги години преди това чудовищна гражданска война, избиване на цивилно население, насилие, прогонване на населението от домовете и селищата му, геноцид? Да или не?
На какво основание тогава Калфин сравнява случая в Косово с този в Крим?
3. Коя от страните на НАТО, участвали в бомбардировките завладя територии от бивша Югославия и ги присъедини към себе си, както направи Путинова Русия с Крим и Хитлерова Германия с Австрия?
4. Имаше ли многомесечна подготовка за референдум в Косово и беше ли той проведен според международното право и под наблюдение на международната общност? Признат ли беше референдумът в Косово от международната общност?
А имаше ли такава многомесечна подготовка на референдума в Крим и беше ли той проведен съгласно международното право? Или беше набързо проведен в условията на окупация? Призна ли международната общност референдума в Крим?
Има и пето и шесто, но засега и тия точки стигат.

Другото обяснение е, че за да изтресе Ивайло Калфин на всеослушание репликата “Който обича Русия, той обича България” и да сравнява Косово с Крим е нагъл до безобразие демагог или платен от Кремъл мужик. Аз все пак се надявам, че кандидатът Калфин е само невежа. Драстичен и нахален невежа, а не държавен изменник и национален предател.
Това е моя статия, писана по времето, когато Калфин ПАК беше кандидат за президент. На тази кампания той отново е твърдял абсурдното: “Да си русофил означава да си българофил.” Това е все едно да кажеш: “Да си педофил означава да обичаш децата.”

Ето кратка хронология на руската и на русофилската любов към България непосредствено след Съединението
На 6 септември 1885 година е извършено Съединението на Княжество България с Източна Румелия. На 8 септември княз Александър I Батенберг подкрепя Съединението с Княжески Манифест.
Русия обявява недоволството си и изтегля своите офицери.
На 2 ноември 1885г., подкрепяна от Австро-Унгария, Сърбия напада България.
На 5-и, 6-и и 7-и ноември се водят тежки боеве край Сливница, завършили с българска победа, но на 9 ноември сръбската армия обкръжава Видин.
На 10 ноември българската армия разбива сръбската при Драгоман, а на 14-и – при Пирот.
На 16 ноември 1885 г. Русия, Австро-Унгария и Германия отправят ултиматум към България за спиране на войната.
На 24 март 1886, на рождения ден на княз Александър I, Съединението е признато от Великите сили и от Портата с т.нар. Топханенски акт.
България и Османската империя постигат споразумение, според което Княжество България и Източна Румелия имат общо правителство, парламент, администрация, армия. Единственото разграничение между двете части на страната, запазено до Обявяването на Независимостта през 1908, е че българският княз формално е назначаван от султана и за генерал – губернатор на Източна Румелия.
На 7 май 1886 г. – няма и два месеца след международното признание на Съединението, е осуетен заговор на руския капитан Набоков за отвличане на княз Батенберг и предаването му на руснаците.
На 9 август 1886 г., обаче, в 2 часа сутринта български офицери-русофили с подкрепата на руската дипломация извършват преврат и принуждават княз Александър I да абдикира.
На 10 август 1886г. Стефан Стамболов и подполковник Сава Муткуров оглавяват контрапреврата и на 16 август пловдивските войски влизат в София.
Княз Александър I се връща в страната на 17 август, но няколко дни по-късно абдикира окончателно под натиска на Русия и назначава регентство в състав: Петко Каравелов, Стефан Стамболов и Сава Муткуров.
На 19 октомври е отклонена кандидатурата за българския престол на княз Мингрели, кандидатура неофициално подкрепяна от Русия.
На 22 октомври 1886 г. руският капитан Набоков организира въоръжен бунт в Бургас, потушен от армията.
Във Варна пристигат два руски военни кораба. Регентите декларират, че армията ще окаже съпротива!
Австро-Унгария и Великобритания подкрепят България.
На 6 ноември 1886 руският ген. Каулбарс скъсва дипломатическите отношения между България и Русия.
На 4 декември 1886 година тридесет и седем (37) водачи на русофилите отправят прошение до великия везир Кямил паша с искане Портата да окупира Княжеството.
На 16 и 19 февруари 1887 избухват бунтове на български офицери русофили в Русе и Силистра. Метежниците са екзекутирани.

Д.Горчева – Фейсбук профил

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Синьо © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme