Ще се гласува закон за руската нация

putin_resized
Президентът на Русия Владимир Путин подкрепя предложението да се подготви и приеме закон за руската нация, съобщи Интерфакс.
Путин говори вчера в Астрахан на заседание на Съвета по междунационални отношения. Там той даде да се разбере, че политиката в тази област страда от бюрокрация и ниска ефективност.
“Нещо, което определено може и трябва да се реализира – над което е необходимо да се помисли и да се започне практическа работа – това е закон за руската нация”, заяви президентът.
По думите му такъв закон може да прерасне в стратегия за развитие на националните отношения в Русия. Той добави, че над тази стратегия също трябва да се работи.
Президентът подкрепи и предложението на участниците да се проведе Година на единството на руската нация.
Руският президент е недоволен, че не е решен въпросът за специална структура, която да се заеме с националните въпроси на федерално равнище.
“Принципният въпрос е координацията на органите на властта, които реализират държавната национална политика – заяви Путин на заседанието. – Те само на федерално равнище са над десет. Плюс структурите в регионите и общините. Но взаимодействието между тях на моменти е крайно слабо, неефективно, не е уредено и постоянно сътрудничество с научните и експертните организации.”
Путин добави, че “определени надежди” за постигане на координация се възлагат на “държавната програма, която подготвя сега правителството на Руската федерация”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Синьо © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme