ОЧАКВАЙТЕ ПРЕВРАТ, ИЛИ ПОНЕ ОПИТ

putin_resizedДосега не е имало толкова сензационен случай, който да демонстрира експанзионистките намерения на руския цар Путин така, както опита му да направи преврат в Черна Гора, току що завършил с изгонването на няколко руснаци от Сърбия. Съобщението идва от кореспондента на вестник «Комерсант» Генадий Сисоев в Белград.
Случаят е не само сензационен – той е първият и смразяващ прецедент на Балканите след падането на комунизма: Русия се е опитвала да използва терористични елементи и да създаде размирици по време на изборите в Подгорица, за да осъществи смяна на властта в нейна полза – нещо като черногорски Майдан! Това също така мирише на отмъщението на Путин за пълния обрат във външната политика на Черна Гора от Русия към Европейския съюз и НАТО.
Фактът, че Сърбия изгони няколко руснаци във връзка с тяхната дейност в Черна Гора е още по-невероятен, тъй като още веднъж показва доколко Сърбия, за разлика от България, има по-ясна политика, насочена безкомпромисно към нейните национални интереси. По думите на сръбския премиер Вучич: «Тези, които очакваха, че Сърбия ще се замеси по какъвто и да било начин в това престъпление, се заблудиха дълбоко»!
Случаят показва и друго – че сръбските служби за сигурност са държали под око всички, от опозицията до руските конспиратори.
Да замаже провала в Белград пристига в последния момент руския секретар на Съвета за сигурност Николай Патрушев. Очакваща включването си в евроатлантическия свят, Сърбия показа не само ясна представа накъде да върви, но и здрав инстинкт за самосъхранение. Тя не иска да разваля отношенията си с Русия, но и не иска да бъде подозирана в участие в престъпни акции на чужда територия.
Въпросите за положението в България се налагат от самосебе си:
1. Какво знаят и какво правят българските органи за следене на една вражеска сила като Русия и нейните ченгета и тяхната антибългарска дейност?
2. Има ли контрол системата за национална сигурност над фашизирани комунистически формации с парамилитаристичен характер, които са идеалната руска формула за използване в кризисна ситуация, както в Черна Гора?
3. Има ли национална медия, която да разпита какво е отношението на кандидатите за президент на България към хибридната руска война и до каква степен живите български комунистически формации помагат на Русия за засилване на антиевропейското и антиамериканско влияние в България?
4. Какви са мерките (ако изобщо има такива) за защита на страната от евентуални размирици или опити за преврат, инспириран от Русия?
Тук вече не става дума за мекотели правителствени лидери с двулични политически ориентации, а за самото оживяване на страната, подложена на престъпно бездействие, което само по себе си е в услуга на чужда държава! Защото ако един ден населението бъде принудено към самозащита, ще бъде късно!

Николай Флоров

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Синьо © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme