Защо Левски не е Русофил

Васил Левски, както и всички големи български революционери са имали реална представа за Русия, за разлика от русофилите безродници, зомбираните от Пропагандата днес.

Всъщност, имаме повече основания да твърдим, че Левски е американофил отколкото русофил. Когато той издига идеята за демократична република единствената държава в света, която отговаря напълно на демократична република са САЩ. По това време Европа е във властта на монархии или конституционни монархии а най-ретроградната и назадничава от всички (дори по-назад от Османската империя) е Русия с нейната абсолютистка монархия без парламент и конституция.

Революционерите ни са съвременници на онази Русия, която е държала своя народ в робство като крепостни селяни. Те са съвременици на онази Русия, която смачква полския порив за демокрация и република, която удавя в кръв порива на унгарците за свобода и справедливост в революцията от 1848-а.

Тъкмо в тези времена Русия стои на страната на най-ретроградните тиранични режими и всячески потушава и съдейства за унищожението на демократичните, национални и въобще прогресивни течения в цяла Европа.

Точно в тези времена, Ботев пише “Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да изтрие от лицето на земята българските колонии.” Защото Ботев, както и много български революционери са познавали добре съдбата на полския народ, тъкмо проеживял поредната кърва разправа от ръката на имперска Русия.

vasil-levski-demokrat

По това време Полша, Украйна, Литва, Латвия, Естония, Финландия, Белорусия са подложени на брутална програма на насилствена русификация, която продължава и във времената на СССРhttps://goo.gl/o77vtT.

Пръв приятел и съратник на Ботев от онези времена е полякът Хенрих Дембицки, който рисува русофилите като родени от задника на магаре в ботевия в-к Тъпан от 1869-а. http://istinata.bg/?p=268

Ето защо нито един от големите български революционери не е русофил и щяха да са ужасени от днешните зомбирани от Пропагандата невежи идиоти, които иначе обичат да се кичат с образите на националните герои, за да скрият своето жалко предателство спрямо своя род и родина. За да подчертае отсъствието на русофилия в българските революционери Захари Стоянов пише: “Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели, са биле против официална Русия.” https://goo.gl/NLUfR4/.

Тъкмо в стремежа за демокрация и република на революционното движение на Левски можем да търсим корените на задкулисното руско участие и съдействие в обесването на Апостола и погрома над БРЦКhttps://goo.gl/kNdqPd.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Синьо © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme