Трайков: Прокуратурата да надскочи с 1 см интелекта на зелената еуглена…

Прокуратурата си доомаза лицето с моето обвинение. Обвиняват ме, че съм разрешил за продажба акции на ЕВН. Не за цената. Сякаш съм намалил цената, седнал съм и съм манипулирал купувачите и продавачите. Смехотворно е обвинението на прокуратурата. Които разбират за какво става дума, знаят че е смехотворно.
Така Трайчо Трайков коментира повдигнато обвинение за умишлена безстопанственост за продажбата на миноритарния пакет акции на държавата в енергоразпределителното дружество ЕВН.

Те казват – тъй като е дал съгласие на Агевцията за приватизация да продават, значи е виновен. Дал съм съгласие агенцията да си започне процедурата. И оттам това си е нейна работа. Прокуратурата трябва да надскочи с един сантиметър интелигентността на зелената еуглена, за да види какво се е случило, каза още Трайков.

Бившият министър коментира и енергийната криза, за която се заговори през последните дни. Енергийна криза, метерорологична криза. Има пик. И тук истината се изчерпва. Пикът е от 7700 мегавата, при наличини 11 000 . Къде е кризата?, попита той.

В България е потребена 2% повече електроенергия от миналата година. БСП казва,че ако имаше АЕЦ “Белене” , нямаше да треперим. БСП си падат по треперенето, заяде се той със Столетницата.

Проблемът не е, че няма достатъчно мощности в електроенергийната система. Ако трябва да инвестираме, то е в компютъризиране на системата. За да няма толкова високи максимуми и толкова ниски минимуми, посочи Трайков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Синьо © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme