Тръгва си Президент, клетва положи генерал

Най-точният съдник на  личности и събития е времето. Днес Президентът Плевнелиев приключи един успешен мандат –  той бе последователен в политиката си, бе приел Европа като своя кауза и й остана верен. Доказа, че е убеден демократ  в  трудни за страната моменти, състави два успешни служебни кабинета, не се поддаде на натиск да смени курса на България към Евразия и това не могат да му простят нито от БСП, нито “патриотите”.

Хулен, мразен или обичан, Г-н Плевнелиев извървя достойно своите пет президентски години.

Предстои ни да видим каква посока ще избере новият Президент г-н Радев. Както сполучливо отбеляза днес съгражданинът ни г-н Първан Сименов от “Галъп”: “До сега ни показваха и продадоха опаковка, вече трябва да ни се покаже истинското лице на Президента.”

А прогнозите съвсем не са обнадеждаващи. Още с първата си публична реч след положената клетва, г-н Радев бе твърде неубедителен пред депутати и гости в НС. И ако подминем  обръщението към Патриарха “Господин Ваше Светейшество” заради натрупано напрежение, то поне можеше да се справи с няколко протоколни думи както с точките от военния устав. Очевидно словото на новия Президент бе писано от позитански идеолози – кухи констатации,  популизъм, никаква конкретика, слово в стил “обществено-политически обзор на “имате още една седмица” – скучно и безидейно.

Най-важното, което предстои да направи в близките дни г-н Президентът, е да назначи свой служебен кабинет и да насрочи извънредните избори.

Г-н Радев е изправен пред  първия си публичен тест по демокрация и от огромен интерес за държавата е да го издържи с отличен.

 

 

 

 

 


Коментари

Дата От Относно Коментар
2011-01-04 08:13:18 webmaster test test

Добави коментар

Предстои активиране на форума

От
Относно
Коментар

 

Абонамент

Вестник “Стършел”

Всяка сряда рояк стършели зажужават в световната мрежа и отбръмчават към близки и далечни наши абонати.

Ако искате да получавате целия брой в pdf формат можете да се абонирате!

Аудиокниги
Стършелов преглед на седмичната вестникарска продукция

Реклама

Враново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Синьо © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme