ТЕОРИЯ НА СЛУЧАЙНОСТТА

Още преди изборите името на генерал Радев случайно се свърза с името на друг генерал – Решетников, кадър на руското КГБ. Случайно на тяхната среща в софийски хотел се оказала и Корнелия Нинова, лидерката на БСП.

Случайно в предизборни студия кандидат-президентът Радев заемаше руската (а не европейската и световна) позиция за анексирането Крим и обещаваше премахване на санкциите.

radev

След избирането му за президент Радев случайно даде първото си интервю за национална медия на Петър Волгин в студиото на Българското национално радио. А Волгин пък случайно през лятото на 2016 бе посетил Крим (командирован от кого?) и се бе снимал гордо до паметник на „зелено човече” – войник от руските спецчасти, освободили полуострова от „украинска окупация”.

При интервюирането на генерал Радев случайно в коридора на радиото, програма „Хоризонт”, присъстват и двама руски гости – Елена Супонина и Аждар Куртов – представители на РИСИ (Руски институт за стратегически изследвания, който случайно се ръководи от ген. Решетников). Двамата „рисийци” случайно са в България по покана на център „Виа Евразия” („Път към Евразия”) – почти тайна организация към Историческия факултет на СУ, за която даже ректорът на Университета не знае как се финансира и на какви разноски кани чужди (само руски) гости.

Случайно след интервюто генерал Радев се спира при двамата руски гости и в коридора на програма „Хоризонт” нечий случаен фотоапарат запечатва историчес­ка снимка, която после РИСИ качва на сайта си.

И още случайности – журналистът Иво Христов, главният редактор на сп. „Аспекто”, случайно се оказа в предизборния щаб на Радев. Случайно, откакто излиза, списанието заобикаля закона и не обявява в редакционното си каре кои са собствениците и кой го финансира. Случайно Петър Волгин е сред най-активните сътрудници на „Аспекто”. Случайно Иво Христов е сред най-активните сътрудници на Волгин по БНР. СлучайноХристов е назначен за началник на кабинета на президента.

Много станаха случайностите… Някой даже може да види и закономерност. Или теория на конспирацията. Ако на службите от ДАНС им се разследва конспирация – намеса на външна сила във вътрешната ни политика.

Ние тук ви предлагаме само една снимка и една теория на случайността

А за случайното в живота писателят сатирик Станислав Стратиев казваше: „Няма нищо случайно, случайно само се женят…”

 

Източник: М. ВЕШИМ- вестник Стършел

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Синьо © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme