“Нова република” като надпартийно обединение

Новата дясна формация „Нова република” беше учредена днес като надпартийно обединение. Неин председател ще е лидерът на ДСБ Радан Кънев, а говорител –Трайчо Трайков.

Обединението има високи политически амбиции, които включват и свикването на Велико народно събрание (ВНС) и преизграждане на някои от институциите на републиката, обяви той.

В „Нова република” влизат ДСБ, партия „Съюз за Пловдив”, партия „Българска демократична общност”, Сдружение „Граждански блок”, Асоциация на българите в Македония „РАДКО”, Национален клуб на жените ДСБ.

В ръководството на новата формация участват Мартин Димитров, Петър Славов, Борис Станимиров, Атанас Атанасов, Иван Иванов, Вили Лилков, Дани Каназирева, Меглена Русинова, Виолета Панайотова, Цецка Бачкова, Господин Тонев, Ивайло Цветков и Евелин Парасков.

Лидерът на ДСБ Радан Кънв сподели за медиите:

По думите му в България има над 300 партии, но не повече от 30 политици, които да са се изправяли срещу мафията. „15 от тези политици са в „Нова Република”. Надявам се до изборите и останалите да са с нас”, посочи той.

„Нова Република” е категорична алтернатива на ГЕРБ, основен политически противник са ни БСП и ДПС, каза още Кънев. Според него следващият парламент няма да е само от 4-5 партии, и ГЕРБ и БСП няма да са равностойни.

„Няма гласоподаватели, които са „венчани” за конкретни партии. Десните избиратели в България не са деца, те са отговорни родители, които правят избор за себе си и за поколението на децата си”, посочи Кънев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Синьо © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme