Нова Република се регистрира в ЦИК

Надпартийното дясно обединение “Нова Република” се регистрира в ЦИК за участие в предстоящите на 26 март предсрочни парламентарни избори.

Необходимите за регистрацията подписи внесоха председателят на формацията Радан Кънев, говорителят му Трайчо Трайков и придружавани от Ивайло Цветков-Нойзи, Петър Славов, Борис Станимиров и Вили Лилков.

Пред медиите Радана Кънев заяви: “Регистрирахме надпартийното дясно обединение “Нова Република” за участие в изборите като единствената дясна алтернатива на ГЕРБ. Няма такава регистрация преди нас, няма да има и след нас”

Той припомни, че с колегите му са предложили широко дясно обединение, но поканата им е била отхвърлена вероятно от лични амбиции и страх:

“Неслучайно казах страх – не всеки има смелостта да влезе в решителна битка, да се обяви за алтернатива на ГЕРБ и да попадне под обстрела на кафявите медии-бухалки. Ние отдавна живеем с това и не ни е страх”- продъжи Кънев.

Отимето на НР той произова всички партии, които влязат в 44-ото Народно събрание, да подпишат “Пакт за общи действия срещу корупцията”.

“Вие видяхте какво се случи, помните и протестите от 2013 г. в България, помните и какво стана в Македония. Всеки път ставаше дума за партиен елит, който опитва да осигури безнаказаност за всички партии. Дълбок социален конфликт между гражданите и всички партии. Точно затова “Нова Република” кани всички партии, които ще бъдем в заедно в 44-ия парламент, да подпишем “Пакт за общи действия срещу корупцията”. Надяваме се да постигнем едно голямо мнозинство в следващия парламент”, обясни Кънев.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Синьо © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme