Нова Република: Умишлено предизвикан конфликт в Елин Пелин

Позиция на Нова Република за конфликта в Елин Пелин:

Нова Република се противопоставя на опита за разпалване на изкуствени конфликти в различни точки на България. Те са поредната проява на слабата държава и неспособността й да гарантира реда и спокойствието на българските граждани. Противопоставянето на местните общности срещу малцината, получили закрила на територията на България, е плод на неработещите институции и на популизма.

В последните 10 години България се управлява от ГЕРБ, БСП и ДПС. Днес държавата ни е слаба, институциите не работят и не могат да разрешат елементарни проблеми. Страховете на хората са умишлeно засилвани, за да бъде прикрит провалът на управлението.

 България днес не може да осигури на своите граждани:

  • ефективно опазване на границите и бърза процедура за разграничаване между бягащи от войни хора и икономически мигранти;

  • пресичане и разследване на каналите за трафик на хора, които се радват на закрила от страна на държавни институции;

  • реална интеграция на получилите закрила, с предварителен диалог и зачитане на мнението на местните общности.

Днес държавата не гарантира нито едно от трите. Така управлението само създава условията за конфликти като тези в Елин Пелин и Широка Лъка. Популизмът на ГЕРБ, БСП и т.нар. патриоти умишлено засилва страховете на хората. Зачестилите конфликти са умишлено провокирани от провалените политици. Сред страх и объркване се краде най-лесно.

Нова Република представи програма, с която България отново да бъде силна. Българският интерес е Европейският съюз да е единен и да предложи общо и трайно противодействие на кризата с мигрантите и защита на външните граници с общи сили и средства. Нова Република е за обща политика на страните от региона срещу организираната престъпност, трафика и контрабандата. Ние поставяме като свой приоритет и модернизацията и превъоръжаването на Българската армия като гарант за националните граници и сигурност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Синьо © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme