Независим ли е Президентът Румен Радев

“Президентът лично каза, че трябва да се въведе тази уседналост, защото в противен случай ДОСТ ще влезе в парламента на следващите избори – това бяха думите. Иво Христов беше там и каза, че ще има синьо-десни избиратели, които ще пискат, или нещо от сорта, но те винаги си пищяли.

“Из интервюто на Л. Талев, уволненият служител от правосъдното министерство

 Президентът започна мандата си с няколко непростими политически грешки, ставайки говорител на БСП: недоизказани предложения за”премахване” на санкциите срещу Русия, не разбра, че в Брюксел е гласувал документ, включващ подкрепа за споразумението между ЕС и Канада СЕТАВърна се – и “осъди” СЕТА. Вмени като на назначеното от него служебо правителство извършването на откровени политически уволнения, а  пряката му намеса  в изпълнителната и законодателната власт съвсем не е прецедент. Миналата седмица по същия начин Румен Радев нареди отменянето на наредбата за интеграция на бежанците, която може да доведе до спиране на средствата от Европейския съюз, за да се стигне до скандалния проектозаконзакон за уседналост.

Всички информации подсказват, че текстът на проектозакона излиза от средите на Президенството. И ако самият генерал Радев не е достатъчно правно подготвен, вина носи екипът му в лицето на Емилия Друмев и служебната министърка .  Летецът- президент има право по Конституция да внся законодателни предложения в НС, но няма право да командва МС като от плаца.

Преди време една снимка предизвика умилие в средите, подкрепящи Румен Радев – на среща с организацита на “млките хора”, той беше прикленал между тях, за да не стърчи и унижава достойнството им. Ако иска, обаче, да запази своето, нека не кляка пред Корнелия Нинова и БСп, които също са сучастници. Радев беше техният кандидат!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Синьо © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme