Военно обучение в училищата от 2018 година

Това обяви новият Министър без темата изобщо да е обсъждана с коалиционните партньори или поне с Министрество на образованието. Това е в продължение на лансирата му идея за задължителна казарма. Обучението се налагало, за да имат  младежите най-елементарни представи как да реагират по време на бойни действия, терористични атаки, природни бедствия и при оказване на първа помощ.

Без да претендирам за каквито и да е познания по темата “Казарма” /и слава Богу/, съм убедена от ефекта, който ще предизвика, ако намеренията на Каракачанов станат факт – още като вземат вземат в ръка дипломите си за средно образование, в другата младите мъже ще държат билета си, наредени на опашка пред Терминал 2.

С идеята за военно обучение в училищата, предполагам, че Министърът прави услуга на колегата си Валери Сименов армията да разреши и демографската криза. Прекрасно си спомням двете седмици на лагера в Гурково с моите второкурсници преди много години – всички преподаватели бяхме заприличали на зомбита от безсъние, да овардим нощем тийнейджърите от бушуващите хормони.

Всякакви екзотични идеи на т.нар. “патриоти” са като заглавието на песента на “Канзас” “Прах на вятъра”.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Синьо © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme