Истините за Втората световна война и лъжите на комунистичеката пропаганда

Днес ни залива порой от лъжи по случай 9 май. За да имаме историческа памет е достатъчно само да се поровим из документите:

България денонсира участието си в Тристранния пакт и се стреми към примирие със Съюзниците. Сталин има за цел пълния контрол над България и подпомаган от българските комунисти, се опитва да дестабилизира вътрешнополитическата обстановка в страната. Целта е вкарването ни в съветска орбита и установяване на комунистическа власт.

В своя телеграма от 21 юли 1944 г. Генералният консул на САЩ Бери пише до Държавния секретар Хъл : „Източник, близък до българското правителство ми докладва следната политическа и военна информация, достигнала в Турция от Балабанов: Правителствената политика за успокояване на вътрешната обстановка е успешна. Партизаните в България са не повече от 2000. Русия е обезпокоена от тази ситуация, тъй като населението не се надига срещу правителството, каквото е желанието на руската пропаганда. Относно официалните отношения с Русия съветският шарше д’афер е имал две срещи с Багрянов и две с Драганов през последните няколко дни, посочвайки, че Русия скоро ще удовлетвори определени български изисквания, без да посочи какви. Русия няма да допусне нейната хегемония на Балканите да отслабне след войната. Тя иска българското правителство да е благосклонно към Москва и да не е в състояние да взема важните решения, особено в сферата на външната политика без съгласието й. С други думи, Русия ще иска да сложи нашийник на България. Ако англо-американците проявяват прекалена благосклонност към Балканите, Русия може дори да анексира България…“

Военновременната пропаганда в България твърди, че доброто се биело срещу злото. Да – злото е Хитлер, но нима Сталин е доброто?
Втората световна война започва точно с подялбата на Полша от Сталин и Хитлер!От двамата престъпници, Сталин е несравнимо по-големият – той избива около 10 милиона души по време на терора и с принудителния глад. Сталин нарежда първото масово изтребление на 22 хиляди полски офицери и интелектуалци, избивани подло и безмилостно с изстрел в тила като тези в  Катин. От двамата диктатори Сталин е далеч по-ужасяващият. От двете тоталитарни държави, Съветският съюз е по-тоталитарен, в много по-голяма степен, доколкото Хитлер все още не е  разпрострял властта си над абсолютно всичко и всеки в Германия.

В своята прослувата реч от 5 април 1946 година Чърчил казва: ” 9 май 1945 г. – това е датата, на която единият агресор – нацистка Германия, капитулира. Другият агресор – Съветският съюз спуска Желязната завеса, отвъд която остават “столиците на всички древни държави в Централна и Източна Европа – Варшава, Берлин, Прага, Будапеща, Белград, Букурещ и София”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Синьо © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme