Антифашисти ли бяха нашите комунисти?

Българските комунистически терористи, които по заповед на Георги Димитров и Коминтерна вдигнаха въоръжен метеж през септември 1923 и подеха кървава братоубийствена война, жестоко избивайки сънародниците си, които през цялата 1924 извършваха чудовищни убийства и тероризираха населението, които току пред Великден 1925 вдигнаха във въздуха цяла църква с хиляда души живи хора в нея, вкл. деца, тия същичките безмозъчни оръдия на Москва, които през 1940 настояваха за съюз с “героична Германия на Хитлер” , понеже двамата бандити Хитлер и Сталин бяха се сдушили и които след като двамцата се сбиха, по заповед на по-кървавия и безскрупулен престъпник – Сталин избиваха по улиците на София български интелектуалци, политици и офицери много искат да се окичат със званието “антифашисти”, за да не бъдат наричани това, което са: комунистически терористи, убийци и престъпници.

stalin  Я четете тук как британският историк Норман Дейвис хубавичко е разнищил празното понятие “антифашизъм”, което Сталин пропагандно пробутва, след което се отказва от него, а сетне пак вкарва в употреба. За пропагандаторите лъжци ми е ясно. Но никога няма да ми стане ясно защо масата хора толкова ги мързи да мислят с главите си и да наричат нещата с точните имена, а като папагали повтарят пропагандни клишета. Тъпотия ли е, мързел ли е… И не е само тъпотия, понеже и уж умни хора се ловят на тази въдица. Четете сега и мислете.
Британският историк Норман Дейвис (Norman Davies) за антифашизма:
“Не е нужно да се казва, че “антифашизмът” не предлага последователна политическа идеология. По отношение на идеите той е празно корито, просто един политически танц. Той показва на симпатизантите си на кого да се противопоставят, а не в какво да вярват. Създава у тях фалшивото впечатление, че принципните демократи, вярващи във върховенството на закона и в свободата на словото могат да се разбират добре с диктаторите на пролетариата или че демократичните социалисти имат само дребни различия с комунизма. Нещо повече, той открива чудесна арена за действията на дисциплинираните активисти, чието обучение в ленинистките техники за разделяне и разцепване на противника ще направи на пух и прах обърканите интелектуалци. Но няма значение! Ако си френски профсъюзен деятел, уморен от препирните на левицата, или лоялист на Британската империя, объркан от усложненията на модерната политика, или християнски миротворец, надяващ се да избегне още една война, антифашизмът е за теб! Само на заден план е неизказаната диалектика, че ако фашизмът е Лошото, Доброто трябва да е при създателя на антифашизма – СССР на Йосиф Сталин.”

Даниела Горчева – фейкбук профил

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Синьо © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme