Уволних Кр. Първанов, защото той подписа за АЕЦ ”Белене”- Тр.Трайков

“Бях началник на Красимир Първанов. През 2010 г. видяхме, че преговорите за „Белене” не са в правилната посока. Исках мораториум върху проекта, докато се изчистят въпросителните около централата. Вместо това Първанов подписа руския вариант и аз го уволних. Ако не беше подписал, сега нямаше да плащаме оборудването на „Белене”. Това обясни в предаването „Още от деня” бившият енергиен министър Трайчо Трайков.

От доста години насам се развива автомобилният транспорт, а не железопътният транспорт. Изпуснахме 80-процентово европейско финансиране за участъка Видин-Кулата. Сега пак имаме възможност, но финансирането ще е 60%. Всички правителства досега не разбират колко е важен железопътният транспорт особено за Северозападна България, посочи Трайков.

Той коментира и назначението на сегашния министър на икономиката, близък до Пеевски: “Емил Караиванов, който извърши голяма част от приватизацията и който извърши продажбата на остатъчните пакети на ЕРП-тата, на него не му повдигнаха обвинение, а на мен повдигнаха. Това е странно.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Синьо © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme