Смели и компетентни българи поведоха борба с корупцията у нас! Вие също може да се включите, дори и с анонимни сигнали

България е сред най-корумпираните държави в Европейския съюз, а вероятно дори е първа по корупция в него. Това редовно ни напомнят анализи и доклади, изготвени от водещи международни организации.

korupcia-Balgaria-300x195[1]

На този фон група смели и компетентни българи обявиха инициатива, която е насочена срещу това престъпление. Екип от юристи, икономисти, журналисти и експерти създаде нова платформа в Интернет. Всеки, който желае – да има повече справедливост в България – може да подава на нея сигнали за корупция. Те може да бъдат и анонимни.

Фондацията “Антикорупционен фонд” ще проверява сигналите и ако намери достатъчно данни за съмнения за корупция, ще ги изпраща на компетентните органи. От организацията заявиха, че няма да играят ролята на паралелна или гражданска прокуратура, а ще съдействат за връзката на институциите с разследванията на журналистите, както и със сигналите на гражданите.

Николай Стайков (активист и журналист), Мирослава Петрова (консултант), Йордан Карабинов (експерт по вътрешен одит и анализ на риска), адвокат Грета Ганчева, Лилия Рангелова (журналист) и София Желева (юрист) обявиха днес официално проекта си. Те отбелязаха, че датата 14 юни не е избрана случайно. На този ден преди три години за началник на ДАНС беше избран депутатът от ДПС Делян Пеевски. Това доведе до масови протести и малко по-късно до оставката на правителството на Орешарски.

Вие също може да подкрепите борбата с корупцията, която тези смели наши сънародници са започнали. Можете да изпращате сигнали – дори и анонимни, до сайта на фондацията в Интернет: acf.bg

Източник: dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Синьо © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme