Стотици чакаха в дъжда, за да се простят с Кристиан Таков

Стотици политици, общественици и граждани дойдоха да се простят с юриста доц. Кристиан Таков в църквата “Свети Седмочисленици” в София.

Последно сбогом с него си взеха експрезидентът Росен Плевнелиев, председателят на Конституционния съд Лозан Панов, вицепремиерът Екатерина Захариева, бившият зам.-председател на парламента Екатерина Михайлова, лидерът на “Да, България” Христо Иванов, адв. Александър Кашъмов, магистрати и много студенти.

Всички те определиха Кристиян Таков като будител, чиято загуба е много голям удар за България, предаде bTV.

“Неговата следа остава. Доказателството виждаме днес тук. Той беше човек, който бранеше върховенството на правото, включително от някои лоши законодателни инициативи. Той вярваше в доброто и се опитваше да научи на нещо младите хора – че за доброто трябва да се борим всеки ден и че за доброто си заслужава да се борим. Таков беше светъл човек, изключителен оратор, човек на духа и на закона.” – напомни Росен Плевнелиев, цитиран от БНТ.

“Той ще остави много, беше много светъл човек, един от най-ярките български съвременни политици. Той е реабилитиран юрист. Беше лесно за нас юристите да се крием зад научните си титли, но Кристиан показа, че можеш да си юрист с публична гражданска позиция.” – сподели Екатерина Михайлова пред БНТ.

Припомняме, преподавателят по конституционно право в Софийския университет почина на 51-годишна възраст. Той беше съветник на президента (2012 – 2017 г.) Росен Плевнелиев и съосновател на “Да, България”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Синьо © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme