“Бай Ганьо” от летището във Виена, нарисуван от Тео Ушев, се оказа арестуваният шеф на ДАБЧ

 

На 10 октомври световноизвестният илюстратор и аниматор Теодор Ушев публикува в социалната мрежа портрет на български чиновник, който е привлякъл вниманието на летището във Виена с поведението си ала Бай Ганьо във Виена.

Ушев, който е носител на “Сезар” за филма “Сляпата Вайша”, придружи публикацията си и с портрет на непознатия за него гражданин, който очевидно заема висока държавна длъжност. Това станало ясно от разговора по телефона, който се провежда на висок глас, както писахме. Тогава ви показахме и карикатурата.

Оказва се, че описаният чиновник е председателят на Агенцията за българите в чужбина, който в момента е в ареста. За това свидетелстват снимките на Харалампиев от социалните мрежи. Там той се подвизава с името Bato Hаro и се е “тагнал” от пътувания в Украйна, както и от Лондон, където е бил в делегацията на президента Румен Радев.

Ето как Теодор Ушев описа ситуацията във Facebook: 
Летището Виена. Кафене. Силен глас зад мен.

тел. разговор 1: Защото му даваш пари! Не му давай, бе! (повтаря се 7 пъти)

тел. разговор 2: Глей са, накратко, щото съм извън Европа(?!) В Украйна съм, там некво представяне на ново българско кино(!?) Тая вечер се връщам, да. След два дни съм с Валери Симеонов в Босна, да ги опрайме там. И в понеделник съм в делегацията на президента в… (нечленоразделно). Ела после при мен да видиме, да пиеме кафенце, чайче, квото там пиеш… Еее, може и шотландско… (б. а. тук вече се обръщам. Захапал огромен кренвирш. Корпулентни телеса, розова риза, розова вратовръзка, характерно изражение, издадена челюст, чело 2 пръста. Оказва се по – далеч от мен, отколкото чуваемостта предполага)

тел. разговор 3: Слушай са – ако не ходиш на лекции, спирам ти парите! Тая вечер си легаш, утре на лекции, аз ти плащам да ходиш на лекции. (повтаря се 3 пъти)
(Засичам този субект няколко пъти, до излитане на самолета за София. Чува се от километри. Вече е събрал и компания. Пие Швепс от кутийка. Преди да се качи, я смачква и оставя на рафта за чекиране. Правим му забележка.)
– Няма кошчета – отговаря арогантно – и продължава на руски…
(б. а. Спестявам ви кратката схватка след това.)

Коридор на самолета
Същият субект:
-Аз знам 6 езика бе! Ама като ходим на официални делегации, им говорим на български! Унижавам ги така!…
#тевиуправляват #каквосбъркахме

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Синьо © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme