Фейсбук: Радев да говори за демокрация е все едно проститутка да говори за целомъдрие!

Речта на държавния глава Румен Радев в навечерието на 10 ноември отново разбуни духовете във фейсбук. В присъщия му дидактичен и фатмашки стил президентът, каза уж много истини за провалената държава и проиграните надежди на народа в годините на прехода, но когато говори грешната уста, няма как да очаква аплодисменти. Радев отново претендира за светлина, а думите му идват от тъмнината, пропускайки да обели и дума, че проблемите на България са и заради съветските и руските зависимости и обвързаности, заради ченгетата от ДС и нереформираната, а останала комунистическа БСП.
Ето някои от по-интересните коментари в социалната мрежа:

Иван Сотиров, бивш депутат от СДС: „Радев щял да връща българската демокрация в Русия за основен ремонт, защото лицензът бил руски”.

Антон Тодоров, политолог: „Наглец номер 1 на републиката хейти като изтърван по БНТ”.

Биляна Амбарева: Слушахте ли речта на другаря Радев? За пореден път “народния човек” се обърна към народа, като критик. Речите му са пропити с отчаяние и фатализъм, а той винаги се дистанцира от управлението. Държавният глава на България е като филмов критик. Критикува сценария, критикува актьорите, НО НЕ УЧАСТВА във филма! Възродили се били познатите механизми на партията-държава. Коя партия, тази дето те издигна ли?! Тва Радев да ти говори са демокрация е все едно проститутка да ти говори за целомъдрие! Ами първо се покажи като демократ, другарю! На 1 февруари вместо да се криеш, Иво Христов да вземе да ти напише една пламена реч за жертвите на комунизма. Щото при цялата ти демократичност не си обелил и дума по този въпрос! Как ще ми говориш за 10 ноември и ще защитаваш демокрацията без да осъдиш тези, които я тъпкаха 45 години!?!?”

Петър Стаматов, издател на „Еврочикаго”: Чувате ли президента? Що за реч е това?

Евгени Петров, издател на „Вевести”: „Един държавен глава няма право да говори така за собствената си държава. Омерзително е!
И е недопустимо да подтиква към предсрочни избори”.

Евгений Михайлов, кинорежисьор, бивш депутат от СДС: „Петър Младенов си отиде, защото беше лъжец. Този (п)Резидент ще си отиде, защото е недостоен, а и слуга на Кремъл!”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Синьо © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme