Вили Лилков: Дърева, какъв човек трябва да си, за да оневиниш Москва за атентата в „Света Неделя”?

Правоверните комунисти неуморно и цинично продължават да фалшифицират историята!

Велислава ДъреваВелислава Дърева

 

Току-що другарката Велислава Дърева, представяйки книгата си за атентата през април 1925 г. в църквата “Света Неделя”, ни съобщи от екрана на БНТ 1, че:
– Коминтернът и БКП нямат нищо общо с атентата, а виновен е Тодор Павлов, който е излъгал атентаторите, че от СССР имат одобрение;
– Чужди разузнавания, несъветски, са били във връзка с атентаторите и са ги поощрявали;
– Цар Борис III е знаел за подготвяния атентат и затова “се е скътал” в двореца;
– Полицията в деня на атентата едва ли не е съдействала на атентаторите, като не е засилила мерките за сигурност около катедралата;
– Жертвите след атентата измежду комунистите са над 30 хиляди души.
Питам се, какъв човек трябва да бъдеш за да напишеш книга, основана на тези твърдения, при положение, че всички полицейски документи показват, че

атентаторите са поощрявани от Москва

и парите за целта са баснословни за онова време. Още нещо: изследванията на Музея на революционното движение в България, („Звезди във вековете“ – поименен албум с фотографии и биографични данни, изд. на БКП, 1972 г.), направени по време на управлението на БКП показват, че:
– В събитията през 1923 г.: около 9 юни, по време на септемврийския метеж и репресиите след него, са убити общо 876 души комунисти, земеделци и други метежници, като „другата страна“: полиция, военни части, доброволни отряди за защита на населението и цивилни, дава също толкова жертви!
– За времето от 9 юни 1923 г. до 9 септември 1944 г. загиналите в терористични действия срещу държавната власт в България са общо 4816 души, от които 3842 са комунисти, тесни социалисти и ремсисти (239 от тях умират извън България).
Правоверните комунисти неуморно и цинично продължават да фалшифицират историята! И нека някой да ми каже, че не трябва да се говори и да се пише за комунистическите престъпления и че трябва да забравим миналото!

Източник:http://www.faktor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Синьо © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme