Румяна Коларова: Елена Йончева изчезва от българската политика

“В крайна сметка се очакваше да се определи кой ще бъде  на мястото на Цветанов в ГЕРБ, решението по този въпрос въпрос трябваше да има, аз честно казано, нямах определено очакване, очаквах да видя какво е решението”, каза в предаването “Офанзива” на Канал 3 политологът проф. Румяна Коларова.

Тя смята, че е важно кой ще замести Цветанов, едва ли ще стане ясно сега, но това трябва да бъде ясно за всички структури, да е ясно кой ще поеме ангажимента да координира, да контролира, за да комуникира с местните структури, не може да се разчита, че местните структури сами си вървят и печелят победа, има проблеми на местно ниво, там се виждат най-добре всички дефекти.

“Тандемът Борисов-Цветанов беше проблем на БСП, със сигурност те празнуват от това, което се случило, този вид проблеми с огранизационният стожер на партията са били неразрежими за НДСВ, за СДС, това е тест за ГЕРБ до каква степен имат ресурс да намераят този човек. Изключително печели Борисов тогава, когато се противопостави на Нинова, големят му успех не беше от това, което правеше само по себе си, а по начинът по който двамата лидери показваха на хората, а това, което правеше Нинова беше тотално неправилно.”

Политологът обясни, че агресивното поведение на Нинова не печели, а поведението на Елена Йончева било като китайска капка по време на изборите. “За нея това е плюс да отстояваш една тема, но за избирателите това е точно като китайска капка, не само не слушат какво се говори, но се изработва негативно отношение към това, което се говори”, обясни Коларова.

Коларова смята, че отивайки в Европарламента, Йончева ще изчезне от българската политика.

И тримата лидери на Обединените патриоти искат да изкарат докрай този мандат, но как ще оперират докрай, предстои да видим, обясни политологът.

Тя предрече, че на вътрешните избори харизматичният вот ще отиде за една нова структура като на Слави Трифонов например, ако такава се появи. “Демократична България” също не може да е алтернатива, защото нямат ясен отговор с кого ще се коалират.

Източник: faktor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Синьо © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme