Десислава Атанасова: Румен Радев още мълчи как е финансирана кампанията му от социалнослаби

Имаше пълен консенсус за връщане на надвзетите суми при партийните субсидии, съобщи в предаването “Плюс-минус” по Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова. Във връзка с намаляването на партийните субсидии до 1 лв. тя коментира, че още през 2016 г. ГЕРБ са предложили намаляването на субсидиите на 1 лв., съобразявайки се с референдума, на който гласуваха 2,5 млн. граждани.

“Отново сме обсъждали и по-късно намаляването на субсидиите, в момента вече има правителствено решение, което мина на първо четене и получихме подкрепа от “Обединени патриоти” и “Воля”. Очакваме следващата седмица да разгледаме окончателно въпроса”, каза Атанасова.

Отговаряйки на репликата на Пенчо Милков от БСП, че това е кризисен ПР, Атанасова каза, че ГЕРБ не е в криза, тъй като е най-одобряваната политическа криза.

Според социалиста “политическата система трябва да бъде светла, забранено е финансирането от юридически лица, с 1 лв. не може да се финансира политическа дейност. “С подобна сума досега успяваме да достигаме до хората, ние нямаме на влог пари от субсидиите”, посочи още Милков. 1 лв. ще доведе до фалит, опасява се той.

“От 2015 г. има няколко внесени предложения от Георги Кадиев и от Велизар Енчев, когато не са от парламентарните групи, както и от Реформаторския блок. Общите предложения са между 5 и 6 лв.”, поясни Атанасова.

По отношение на становището на президента Румен Радев, че управляващите партии нямат нужда от субсидии, защото се финансират от властта, Атанасова коментира, че не е изненадващо приликите между изказванията на Александър Симов от БСП и президента.

“Радев все още не е отговорил на един въпрос: как е финансирана кампанията му от социалнослаби, които не знаеха, че са участвали в тази кампания”, посочи Атанасова.

Тя попита Пенчо Милков дали БСП са върнали парите на брата на техния депутат, който е обвинен за участие в организирана престъпна група. Милков каза, че само съдът може да каже кой участва в организирана престъпна група. “Има партии, които са натрупали десетки милиони на влог, това е партия ГЕРБ”, отговори Милков.

Източник: Faktor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Синьо © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme