Ще разследва ли прокуратурата, коя банка и бизнесмени шантажират политици в БСП и дирижират партията?

Нова скандална интрига се надига в БСП, непосредствено след извънредния й конгрес. Червени политици призовават Корнелия Нинова да разкрие, кои са бизнесмените, които се пазарят с партийната съвест и дирижират задкулисно партията. Те призовават лидера си да каже и коя банка е изнудвала техни съпартийци?

Скандалът тръгна от самата Нинова, която от първо от трибуната на конгреса разкри, че бизнесмени са притискали делегати да гласуват за посочен от тях кандидат за лидер на столетницата. По-късно пред bТВ председателят на БСП наля още масло в партийния огън. Нинова призна, че делегат на конгреса е бил шантажиран от банка, от която има отпуснат кредит. Привикали ли го предконгресно и го заплашили, че ако не гласува както те му наредят, ще има проблем с изискуемостта на заема. Лидерката обясни, че няма да казва имена, защото ще постави в риск изнудваните си колеги.
Шикалкавенето на червения политик предизвика острия коментар на бившия депутат от БСП Атанас Пъдев, от Стара Загора: „Кои са тези с оказването на натиск?
Кои са бизнесмените-купувачи?
Кои от БСП /ИБ, широко ръководство и депутати/ са в съдружие с кметове на другите партии?
Каква е цената и коя е стоката или услугата за продан?

Може да започнат с нашата област- Стара Загора!
Горива, варовици, инертни материали, обществени поръчки, паркове, храни, гори, земи, общинска и държавна собственост, европейски фондове, къщи за гости …..всичко!!!
Казвайте имената!!!
Има ли договорени и спазарени общини?!
От кого? И с кого?
Какво правим с приватизацията и приватизираното?
И там ли ще мълчим? Кого крием?
Мълчанието и говоренето без конкретни имена не решава проблема!!!
Нинова, кажи имената!!! Подкрепям те в това! Направи го!
Нали ще борим паралелната държава!
И се моля да не е лъжа, че ако е ….. тогава става страшно!!!
Това ще попитам на следващото заседание на НС на БСП!”
Ще добавя, че следва да се проверят и присъдружните в хотелиерския и ресторантьорски бизнес, както и производителите и търговци на електричество.”, казва Пъдев.

Той настоява прокуратурата да се самосезира и да разследва думите на Нинова. Той е категоричен, че укриването на данни за извършено престъпление е престъпление също. „Да извадим “паралелната партия ” на светло и на масата, а не под нея. Сега!”, настоява Пъдев. В партията обаче са раздвоени за думите на Нинова. Много от колегите й смятат, че тя отново си съчинява страшни истории, за да представи като много драматично положението в БСП, а себе си да открои като спасителка.

Източник: faktor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Синьо © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme