Огнян Минчев: Московското “освобождение” на България е символ на арогантно поробване

Огнян Минчев

“Освобождение” на България от държавата й – превръщане на България в колония на Москва. “Освобождение” на България от нейния национален елит – избиване на голямата част от българските политически, администратривни, стопански, интелектуални и духовни лидери, без съд и присъда или чрез монтиран от окупатора съд и присъди без каквато и да е легитимност. “Освобождение” на България от пълноценно национално битие за половин век, през който страната и националната общност са управлявани от колониална администрация в полза на имперския център – Москва.”

Това е истинският ефект за нас от „освобождението”, за което Москва претендира, изтъква в свой коментар политологът Огнян Минчев. Повод за реакцията му е инициативата на руското посолство да открие на най-черната дата 9-ти септември документална изложба, която е наречена „Освобождение Болгарии”.

„Последствията от всичко това не са преодоляни и до ден днешен, когато ние все още нямаме национална независимост, пълноценна национална държава и национално достойнство, отхвърлящо намесата на бившия имперски господар в енергетиката, политиката, системата за сигурност, медиите… “Освобождение”, което е символ на арогантно поробване”, категоричен е политологът.

Faktor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Синьо © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme