Румен Радев с библиотекарска реч за Втората световна война, отново мълчи за СССР и Русия

Държавният глава Румен Радев дръпна реч за Втората световна война, която по-скоро приличаше на преписани фрази от книги в библиотеката.

Държавният ни глава успя да отегчи за пореден път слушателите си със заучени фрази, но отново не отвори и дума за вината на СССР и за последствията за България от руските окупатори след 1944 г. “Трябва да помним не само ужасите на войната, но и причините, които разпалиха тази война, за да избегнем опасността да повторим тези грешки днес, когато отново има ожесточени спорове за световно лидерство”, заяви президентът Румен Радев пред български журналисти, след като участва в церемонията във Варшава по повод отбелязването на 80-годишнината от началото на Втората световна война, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Възпоменателната церемония в полската столица събра държавни и правителствени ръководители от четиридесет страни. Отбелязването на 80-годишнината от началото на най-кръвопролитната и опустошителна война в човешката история има своето актуално значение и днес, подчерта президентът Радев. По думите на държавния глава възпоменателната церемония има още по-голямо значение на фона на многобройните конфликти в света, войнстваща реторика, растящата нестабилност в региони, близки до нашия и дезинтеграцията на системата от международни договори в областта на въоръженията, което ни тласка към нова надпревара във въоръжаването. В началото на днешното отбелязване на Втората световна война германският президент Франк-Валтер Щайнмайер се извини на всички поляци заради зверствата, които са причинили сънародниците му на страната им преди 80 години. Румен Радев обаче не успя да каже дори и дума за зверствата, които Съветският съюз са сторили на държавата ни и са я подчинили в робство, което тежи и до днес.

Faktor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Синьо © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme