Дърева и Шаренкова бесни заради ареста на Юрий Борисов, развяха байрака на освобождение от “фашизма”

Велислава Дърева и Светлана Шаренкова

Журналистките Светлана Шаренкова и Велислава Дърева развяха байрака за освобождение от фашизма, който властите налагали днес. Двете браниха със зъби и нокти бившия главен редактор на в. “Дума” и член на ръководството на сдружение “Русофили”, който беше арестуван и разпитан заради съмнения за шпионаж в полза на друга държава.

Журналистките толкова се вживяха в студиото на БТВ като Матросов пред амбразурата, че дори в края на разговора успяха да разсмеят водещите Антон Хекимян и Биляна Гавазова, която едва успя да се “събере” и да изчете новините след 8:00 ч.

“Това е тъпо действие от страна на властите. Подобни действия на празника 9-и септември приличат на управлението на Богдан Филов”, констатира Дърева.

Шаренкова пък призова властите да кажат къде са Николай Малинов, който е част от движение “Русофили”, и неговата съпруга, тъй като не могла да се свърже с тях.

Двете се клеха в ефир, че в “България за Русия” и сдружение “Русофили” не са взели една копейка от Русия, а се финансирали от дарения. Журналистките защитиха и Леонид Решетников, който нямал никаква роля при избора на президента Румен Радев и не се е месил във вътрешната политика на България. Според тях нямало нищо престъпно да си приятел с някой руснак, по повод признанието на Юрий Борисов, че е близък с ген. Решетников. Те обаче услужливо пропускат факта, че не става въпрос за “някой руснак”, а за човек, който е от приближените в кръга на Владимир Путин. Според Шаренкова и Дърева вчерашният арест на Юрий Борисов идвал по поръчка на анти БСП кръгове.

Faktor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Синьо © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme