Службите разпитаха сина на охранителя на Людмила Живкова за шпионския скандал

Лазар Мурджев

Службите са разпитвали полк. Лазар Мурджев по шпионския скандал, в който Николай Малинов е сочен за руски агент Николай Малинов.

Синът на личната охрана на Людмила Живкова – Димитър Мурджев, е привлечен като свидетел по делото като близък приятел на Малинов. Той се познавал с шефа “Русофили” като издател на сп. “Сигурност” от 10 г. В него Малинов пишел статии, в които според Мурджев нямало нищо шпионско.

“Не се притеснявам от нищо. Това е измислен формат, в който бяха докарани с белезници интелектуалци и журналисти. Сред тях бяха Юрий Борисов и Милен Чакъров. Аз считам, че на тези момчета така им е наредено и те формално са си изпълнили задълженията. Не считам, че хора, като Чакъров и Борисов не биха се явили, ако бяха призовани по делото”, каза Мурджев пред BGonAir.

Самият той припомни, че сп. „Сигурност“ публикува социологията на Живко Георгиев, която е поръчана от Руския институт за стратегически изследвания, ръководен от Леонид Решетников през 2016 г. В нея профилът на Румен радев за бъдещ президент точно съвпаднала с желанието на хората, което, по думите на издателя, било доказателство колко добра социология е направил Живко Георгиев. “Аз не съм получавал средства за това. Имахме коментари, включително и мои. Тогава написах материал “Защо ГЕРБ ще няма да номинира Маргарита Попова за президент на България”, каза още Мурджев.

Припомняме, че баща му Димитър Мурджев е личен охранител на Людмила Живкова. Дъщерята на Тодор Живков умира при мистериозни обстоятелства, а Мурджев необичайно не е на работното си място. Семейство Живкови и до днес търсят истината за смъртта на Людмила. Димитър Мурджев пък се свързва със съветската власт, която според една от версиите убива с българска помощ дъщерята на Тато.

Faktor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Синьо © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme