Прогноза: Двубоят Фандъкова – Манолова ще завърши 53:47 в полза на Фандъкова

Можем да очакваме разширяването на изборните резултати на БСП, но те едва ли ще са високо конкурентоспособни. Впрочем такива биха могли да бъдат в около 60 общини, прогнозира политологът Димитър Димитров.

Въпросът е дали след тях ще има знакови общини, след това областни градове, каквото е оптимистичното очакване на БСП.

Припомням, че на предишния местен вот най-големият град, избрал подкрепен кмет от БСП, е Асеновград. В тази група са и Троян, Свищов, Гоце Делчев и няколко други общини.

В момента, по думите на г-жа Нинова, управляват 30 кметове на БСП, но са малко повече, тъй като има и независими, подкрепени от БСП. Но да се очаква, че те ще удвоят резултата си, както оптимистично заявява г-жа Нинова, не е много реалистично.

Всъщност важно за социалистическата партия е да успее да победи в някои от областните градове, където би била значима политическа сила, като Видин, Ямбол, Добрич.

Но всички те най-вероятно ще минат през втори тур, както ще стане и със софийския избор.

В София ще има много кандидати и от палитрата участници ще зависи ще имаме ли втори тур на тези избори, където резултатът не е толкова лесен за прогнозиране. Кампанията между първи и втори тур е особена и само някакво извънредно събитие би могло да бъде решаващо, особено когато резултатите са близки.

Иначе позитивните тенденции в развитието на София са видими – София е общината, усвоила най-голям дял от европейските средства. Те са отишли в значими обекти като метро, околовръстна тангента, транспорт.

Очакването ми е да има втори тур и той да е силно повлиян от случващото се между него и първия тур.

Според мен двубоят Манолова – Фандъкова ще завърши 47:53 в полза на Фандъкова, ако Манолова успее да мотивира достатъчно всички, които не подкрепят ГЕРБ. С уговорката, че това е резултат от втори тур, за разлика от гласуването преди 4 години, когато се получи на първи тур.

Източник: Faktor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Синьо © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme