Слави учреди тайно партията си за 20 мин., влезе през задния вход в зала без журналисти

Слави Трифонов и неговият екип учредиха партията “Няма такава държава” за малко над 20 минути. Най-вероятно шоуменът ще е председател. Събитието се проведе под строг пропускателен режим, не се допускаха медии и граждани. Пропускаха се само предварително обявени делегати, които се събираха часове преди обявения начален час в зала в столичния квартал “Лозенец”. Повечето са млади хора. Сред учредителите са и сценаристите на “Шоуто на Слави” Тошко Йорданов, Филип Станев и Ивайло Вълчев.

Слави Трифонов също пристигна и влезе в залата. Съгласно закона са необходими поне 500 делегати, които да приемат устава и да изберат ръководството на новата партия.

На пропуските на делегатите е записано “Учредително събрание на партия “Няма такава държава”, което означава, че това ще е оканчателно името на политическия проект на шоумена. На първото официално събрание делегатите трябва да гласуват учредителната декларация, приета още на 26 юли при събирането на Инициативния комитет.

В нея партията се обяви за мажоритарна избирателна система, намаляване на броя на народните представители наполовина, реално въвеждане на дистанционно и електронно гласуване на изборите и референдумите, пряк избор от гражданите на директори на полицейски и областни районни управления, както и пряк избор на главния прокурор и на омбудсмана.

Още на 31 юли, в последното издание на “Шоуто на Слави”, Слави Трифонов обяви идеята си за политическата партия.

Източник: Faktor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Синьо © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme