История на “автентично дясната” фурнаджийска лопата партийката ДСБ

Дайте да видим кой как е спазвал принципите си досега:

2001 г. опитахте ли с подли мръснишки номера да спрете регистрацията на НДСВ? Опитахте. После с голямо учудване констатирахте как те не желаят да се коалират с вас. Принцип ли беше да спирате конкуренти с недемократични методи?

2004 г. формирането на ДСБ разцепи ли ОДС на съставни части? Разцепи. С това свали ли се общия изборен резултат спрямо предишните избори? Свали се. А година по-късно на президентски избори ви задмина дори Волен Сидеров. Какви принципи спазихте тогава разцепвайки дясното пространство от опозицията на малки частички?

2009 г. се събрахте отново в “Синята Коалиция” – беше похвално. Помогнахте с протестите си против Тройната Коалиция да премахнете стария си враг №1 БСП от властта – значи беше и успех. Ама само за да може две години по-късно на парламентарни избори през 2011 г. да оплюете зверски кандидата на СДС Румен Христов само защото на вътрешните избори беше победил пред вашия кандидат Светослав Малинов. И с това постигнахте най-дълбокото дъно от всички избори – под 2%. Тогава и другите партии не говореха за вас, че им беше жал в какво сте се превърнали. Принципна политика ли беше да обсипвате с кал коалиционния си партньор само защото се е оказал по-голям и по-силен от вас?

2013 г. участвахте в януарските протести и свалихте своя нов враг №1 ГЕРБ от власт. Браво. Ама двете десни партии се явихте отново поотделно (защо ли?) и като резултат пак ви нямаше никакви в парламента. И след малко повече от година, през която си намерихте нов враг №1 (Орешарски, КОЙ, задкулисието) и помпахте партийна подкрепа на протести по площадите, пак се събрахте в Реформаторски Блок, с който през 2014 г. дойдохте на власт влизайки в коалиция с… бившия си враг №1 ГЕРБ. Какви точно принципи в политиката спазихте с този “исторически компромис”?

2017 г. започнахте да саботирате дори свои собствени министри, за да започне да изглежда, че все едно сте опозиция, нищо че бяхте всъщност управляващи. Е, получи се. Първо ДСБ изпадна в положение “управлението на Шрьодингер” (хем са във властта и имат министри, хем твърдят, че са опозиция), после партньора в РБ Христо Иванов си реализира проекта като напусна кораба, а накрая правителството разбира се падна. Принципна политика ли беше да се оттегляте от управлението буквално като мишки, които ни лук са яли, ни лук са мирисали?

2017 г. след като падна правителството, ДСБ напусна Реформаторски Блок и направи “Нова Република” с… опаааа, партията на Дани Каназирева, за която стана дума в началото. Това е същата Дани Каназирева, която е сред учредителите на ГЕРБ-Пловдив и техен общински съветник, която после е била изключена от партията защото са я заподозряли за връзки с Георги Гергов от БСП. Така, така – коалирахте ли се с човек, който е бил гарантирано член на настоящия ви враг №1 и има силни подозрения, че има икономически зависимости с историческия ви враг №1? Коалирахте се – на сайта на Нова Република още стои логото с Радан Кънев, Дани Каназирева, Мартин Димитров и Трайчо Трайков. Генерал Атанасов също се редеше до нея на изборите. Тази коалиция принципна ли беше?

2017 г. след поредния предизвестен провал на новия ви проект, заради който нито вие, нито Реформаторски Блок не влезнахте в парламента, взехте пак да правите нов инженеринг – да се съюзявате с Да, България, което беше приемливо, но и със… Зелените, които са откровено лява партия. Политика основана на принципи ли е да се самонаричаш “автентичната десница”, а да се съюзяваш с леви партии?

2019 г. поканвате Борис Бонев от Спаси София – тези с най-лявата възможна програма от всички явили се кандидати за кмет – да ви дойде в коалиция с вас в Столичен Общински Съвет. Говорим за същия Борис Бонев, който поради “наивност” подари допълнителни общински съветници на ГЕРБ и ВМРО, с което бившия ви враг №1, после коалиционен партньор и сега отново враг №1 се сдоби с много удобно и лесно мнозинство. Какво въобще се случи с принципите тук и къде изобщо се прахоса разума?

2019 г. след първи тур на местните избори вашият лидер Радан Кънев излезе с разумно предложение към избирателите да не гласуват за Мая Манолова. Все пак именно тя беше наричана от ваши хора Сестра Галева/Депутатката на ВИС2/Острието на Орешарски/Мая Костинбродска/Омбудсрам. Също така точно тя упрекваше именно вашите симпатизанти навремето, че са на площада като “форма на временна заетост”. И точно тя заяви в национален ефир “аз предложих Делян Пеевски”. И прокара поправката “Ванко 1” – нали сега темата правосъдие ви е най-важна. Дотук голямо БРАВО РАДАН, похвално, справи се така, както се очакваше от един лидер на “градската десница”! Ама не… защото още ден по-късно взе, че се поправи – той Радан нямал това предвид, а нещо друго. И другото беше следващата глупост – да се била откажела Мая Манолова (кривата щанга), за да се откажел после и на ДСБ кандидата, та така Борис Бонев да се явявал на втори тур. Ало? Та нима това не е серия от пълна липса на всякакви принципи – хем все едно оттегляш призива си да не се гласува за МаяМа, хем призоваваш да се подменя вота на избирателите (включително на своите собствени), хем това е в името на подкрепа за… кандидата с най-крайнолява програма?

ОК автентично десни хора, прави сте – назначаването на Дани Каназирева за областен управител определено е тотална подмяна на гласовете на избирателите ?, защото тя го играеше опозиция на ГЕРБ, а всъщност след изборите се съюзи с тях по безскрупулен и брутален начин. Ама я вземете поне веднъж си вижте и своята градинка, защото в нея май нещата са многократно по-страшни. Каназирева си беше кадър на ГЕРБ, който временно се отцепи, прецака опозицията, след което се върна обратно – форма на висш пилотаж в мръсната политика. А ДСБ какво е?”

Филип Петров

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Синьо © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme