Андрей Райчев: Корнелия Нинова не разбира, че БСП е наследник на БКП и прави груба грешка

Корнелия Нинова не разбира, че БСП е наследник на БКП, заяви в предаването “Лице в Лице” на бТВ социологът Андрей Райчев.

Тя не е била член на БКП. Тя е млад човек и си представя, че партията, която тя ръководи е една от партиите…. Но това не е една от партиите, това е самата бивша комунистическа партия. Тя има своя исторически таван, дължащ се на ония 45 години, за които тя няма никаква вина, но те са факт. Тази партия е оцеляла на базата на консенсусното поведение-винаги отстъпваш, винаги те обиждат, ти мълчиш, това поведение, което БСП предприе от 1990 г. и което я спаси, заяви Райчев, който смята, че тя подценява тези 45 години, на които е наследник, защото не се чувства виновна.

Човешки я разбирам, но политически това е груба грешка, смята той.

Корнелия Нинова се опита да направи протестен елит в БСП, тя дойде със заявката, че БСП ще измете корумпирания стар елит. Получи се една депрофесионализация в партията, която се отслаби организационно и няма как да се представи като алтернатива на управлението, коментира другият гост доц. Стойчо Стойчев.

БСП загуби два избора подред, има отчетливо подвърждение че българите, че при избор между БСП или ГЕРБ, избират ГЕРБ. Абсурдно е Нинова да има желание за трети избори, каза Андрей Райчев.

Той коментира и водната криза. Андрей Райчев допуска, че при кризата с водата в Перник става дума за управленска грешка. Язовир няма, каза той.

Реакцията на хората е дълбочинен протест срещу елита. Това е много тежка реакция. Това не е настроение една партия да замени друга. Това е настроение, че парламентарната република не работи. В света като цяло има тежко недоволство, анализира Андрей Райчев.

Пресилено е да се говори за сценарий за сваляне на правителството. Кризата с водата е изключително тежка, тя засяга живота на много хора.

По думите му БСП и другите противниците на правителството не биха се заиграли с тази тема до такава степен.

Изборните резултати през 2019 г. показаха, че БСП не е алтернатива на ГЕРБ, заяви той и заяви, че е надява българската политика да се нормализира и да има спокойна 2020 година.

Източник: Faktor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Синьо © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme