OЧАКВАНО! Телевизията на Корнелия Нинова пред фалит! Цялото ръководство хвърли оставки!

Една година след като стартира партийната медия на БСП – Българска свободна телевизия (БСТВ) преживява сериозен колапс заради финансов недоимък. Това призна донякъде и лидерката на партията Корнелия Нинова.

ninova_tv_resizedИменно тя наложи идеята БСП да има своя телевизия въпреки критиките, че това е скъпо начинание, което няма голям смисъл. С неохота Нинова трябваше да признае, че се е провалила и в това си начинание и е трябвало да се направят съкращения на журнилсти от медията, но истината е, че повечето репортери, редактори и опатори напуснаха още преди месеци, защото заплати нямаше и усетиха, че положението не е добро. Преди Нова година пък колапсът тотално е лъснал, когато изпълнителният директор Любомир Коларов и заместникът му Петко Тодоров хвърлили оставки. Самият Коларов само преди няколко месеца на един от червените пленуми се бореше със зъби и нокти да извовюва поредните милиони за червената телевизия

Заради нескопосаното управление и липсата на финанси, въпреки силната инжекция от партийната каса за над 3 милиона лева, се наложила промяна и в програмната схема, като за начало отпаднал сутрешния блок, който и без това никой не гледал, а останали публицистичните предавания, за да може депутатите на Нинова да има къде да се изявяват. Кризата е толкова зловеща, че имало идея и новините да бъдат спрени, но за момента това се отложило.

След напускането на изпълнителния директор и заместника му обаче е настъпил управленски вакуум. В момента не може да се определи кой ръководи оперативно партийната медия. Ключова роля обаче имала журналистката Кармелита Тонева, която отговаря за новините и публицистичните предавания.

Функцията на изпълнителен директор пък била възложена номинално на силистренката Вяра Емилова, която не е журналист, а е политическо лице. Тя е в тясното ръководство на БСП – секретар е на Изпълнителното бюро. Причината Емилова да стане директор е техническа – просто тя е шеф на Фондация “Дума“, която е едноличен собственик на БСТВ и през която става финансирането на медията, пише “Флагман”.

Нинова оправдава финансовите проблеми на медията със спирането на партийната субсидия, но истината е, че за толкова време – близо година, медията не успя да набере нито един рекламодател и реално да се самоиздържа, каквито бяха очакванията. Червените вече дори не се възмущавали, след като още от самото начало обявиха, че това е абсолютно ненужно на партията и да се дават толкова милиони е абсолютно безмислено.

Други пък се шегуват, че амбициите на Нинова да управлява държавата са направо смехотворни, след като тя не може да се оправи с една партийна каса и телевизия, камо ли утре не дай Боже да се докопа до дъжравната пара.

Източник: BNews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Синьо © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme