Руските служби снимали 120 дни в спалнята как опозиционерка “руши отбраната” по бельо

Руските спецслужби са сложили скрита камера в спалнята на доскорошната координаторката на движението “Отворена Русия” в Ростов на Дон – Анастасия Шевченко и в продължения на четири месеца са снимали всичко, включително и интимни моменти, съобщи във Фейсбук дъщеря й Влада.

Тя казва с ирония, че спецслужбите са следили как майка й “руши отбраната” по долно бельо, казват от donday.ru. А явно и без него.

Съдът в Ростов е издал разрешение за видеонаблюдението през август 2018 г., заяви в социалната мрежа Телеграм адвокатът на Шевченко – Сергей Бадамшин. Според постановлението, тя е снимана в продължение на 120 дни. След това техниката тайно е изнесена от дома й.

Анастасия Шевченко беше арестувана през януари миналата година, като стана първата обвиняема по абсурдния законов текст за сътрудничество с т. нар. “нежелателни организации”.

Властите я обвиняват заради участието в “нерегламентирани” политически дебати и организиране на семинар за кандидат-депутати. Заплашена е от присъда до 6 години лишаване от свобода. В момента Шевченко е под домашен арест.

През пролетта движението “Отворена Русия”, основано от Михаил Ходорковски се саморазпусна заради преследванията на негови активисти.

anastasia_hordokovski2_resized

Източник: Faktor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Синьо © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme