Антон Тодоров: Позор – агент на ДС, приватизирал за жълти стотинки се представя като наследник на заветите на Апостола

Васил Василев

Вместо почит и да сведем глави пред паметта и делото на Апостола сме свидетели на тотална гавра със заветите му и спекулиране с името му за политически и лични интереси, избухна политологът Антон Тодоров.

Гневът му е провокиран от тиражираното в медиите съобщение, че днес президентът Румен Радев ще се присъедини към гражданско шествие, което ще извърви „пътя на безсмъртието“ в София по случай 147 години от гибелта на Васил Левски.

Организатор на шествието е Общобългарският комитет „Васил Левски“, ръководен от едно от твърде спорните лица на прехода – бившия журналист и бизнесмен Васил Василев.

„Безсрамното болшевишко ченге Васил Василев, агентът на ДС, замесен в скандала “Петрол-храни” в Ирак, приватизаторът на завод “Мраз” на цена НЯКОЛКО ПЪТИ ПО-НИСКА от приватизационната оценка, собственик на бензиностанции в безмитните зони в началото на прехода /знаем кои и как получаваха тази касичка/ ще осквернява паметта на Апостола заедно с Румен Радев днес. Позор!”, коментира на страницата си във фейсбук Тодоров

Според него лица като Василев са антипод на идеалите и заветите на Дякона. Тодоров е публикувал отново и важни документи от приватизационните игри на Васил Василев. Бизнесменът се оказа и най-големия спонсор на телевизията на БСП, синът му пък бе в инициативния комитет, издигнал Румен Радев за президент. Припомняме, че в началото на прехода, по време на приватизацията и управлението на ОДС Василев се ползваше с доверието на сините и даже имаше общи фирми с някои от десните лидери.

Идеята на държавния глава да се присъедини към тази инициатива е поредният опит за разделение на българите, дори и когато заставаме пред паметта на Апостола.

vasilev_privatizacia1_resized

vasilev_privatizacia2_resized

vasilev_privatizacia3_resized

vasilev_privatizacia4_resized

vasilev_privatizacia5_resized

vasilev_privatizacia6_resized

vasilev_privatizacia8_resized

vasilev_privatizacia9_resized

Източник: Faktor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Синьо © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme