СДС за забраната на Луковмарш: Терорът няма цвят!

“Съюзът на демократичните сили се противопоставя на недопустимите опити за реабилитация и възхвала на червени терористи, на които станахме свидетели на 22 февруари в София” Това се казва в позиция на сините, получена в редакцията на “Синьото”.

Публикуваме целия текст без редакторска намеса:

Ние подкрепяме призивите за забрана на про-нацистката пропаганда, но сме възмутени от плакатите на комунистически убийци, които носеха участниците в шествието „Без нацисти по улиците ни!“.

Както нееднократно сме заявявали, СДС се противопоставя на всички човеконенавистни режими, независимо дали са комунистически или нацистки.

Терорът няма цвят. Надопустимо е да го делим на ляв и десен. Не бива да се допускат прояви, сеещи омраза и разединение.

Забраната на Луковмарш не трябва да се превръща в триумф на крайно леви демонстранти, които развяват като знаме терористи, убивали без съд и присъда по заповед на Коминтерна.

Българите трябва да бъдат българофили, а не чуждопоклонници.

България е държава, избрала необратимо пътя на демокрацията, приела ценностите на обединена Европа и е важно да ги отстоява неотклонно.

Всякакви опити за реабилитация на осъдените от историята антихуманни идеологии, каквито са нацизмът и комунизмът, трябва да бъдат спирани в зародиш, осъждани морално и преследвани институционално.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Синьо © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme