Пропаганда на Кремъл сее паника и страх с дезинформация за Covid-19

Руските прокремълски медии организират „мощна дезинформационна кампания“ за засилване на пандемията на коронавирус в западните страни, като разрушават доверието в своевременната реакция на правителства и институции.

Целта е да се сее „объркване, паника и страх“, което е част от една по-широка стратегия – да бъдат „подривани отвътре европейските общества“ и поставено пред изпитание европейското единство.

Това се казва в анализ на европейската дипломатически служба към ЕС, цитиран от „Файненшъл Таймс“.

Докладът от девет страници от 16 март очертава широк спектър от опити в международен план да бъде употребена пандемията Covid-19 чрез разпространяване на фалшиви новини и неправдоподобна информация.

„Продължава мащабната кампания за дезинформация от страна на руските държавни медии и прокремълски агенции относно Covid-19“.

Това се казва в анализ на отдела за стратегически комуникации към Европейската служба по външна политика. „Стратегическата цел на дезинформацията на Кремъл е да влоши кризата по отношение на общественото здраве в западните страни, като подкопава доверието на обществото в националните здравни системи, опитвайки се по този начин да пречи на ефективното противодействие на епидемията“, се казва още в анализа.

Превод: Faktor.bg 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Синьо © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme