Харалан Александров: Само армия-окупатор като руско-съветската може да свали Борисов

“Създава се общ фронт срещу Борисов. Ожесточава се политическата борба, защото залогът е много голям, но няма разнообразие в политиките. Политическите програми са изнесени на територията на компромати, омаскаряване, окепазяване”. Така социалният антрополог Харалан Александров обясни актуалната политическа обстановка у нас.

В предаването “Беновска пита” по Канал 3 той заяви, че Радев е в ескалиращ конфликт с медийни измерения, въвличат се основните институционални играчи в изострена борба, която може да е разрушителна. Доста сериозно нарастват негативните емоции от регистъра на омразата и желанието за реваншизъм. Директните обвинения в престъпност отдавна напуснаха полето на разумната критика. Ако това продължи, е много вероятно политиката да бъде движена от примитивни емоции”, посочи социалният антрополог.

“Премиерът е под атака, но методът й е много непочтен”, добави той и коментира новият, втори запис с глас, наподобяващ този на Борисов, който бе разпратен до медиите от IP адрес в Гърция. “В този запис Борисов изглежда един уморен човек, който успява да управлява с обаждания по телефона късно вечер”, заяви Александров.

“Ако той рязко се оттегли, ще настъпи срив. Истинската тревога е, че за пореден път се видя колко фатално зависи от доброто психическо състояние, стабилността на нашата държава. Има голямо срастване на личността на Борисов с идентичността на държавата, неговото сваляне ще доведе до срив. Цветан Цветанов избледня на фона на новите политически фигури”, каза още Харалан Александров.

Създава се общ фронт срещу Борисов. Нещо като “отечествен фронт”. Ако се съберат на едно място, могат да направят манифестация по “Витошка” – Нинова, Радев, Манолова, Цветанов, Слави и всички останали. За да свалят обаче Борисов, ще им трябва армия-окупатор като съветската.

Източник: Faktor.bg

Синьо © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme